Whisky nosing, tasting en cruises, gaat dat samen?

Whiskybar Notes MS Koningsdam
Whiskybar Notes MS Koningsdam

Reeds jaar en dag worden er evenementen georganiseerd om bepaalde cruise en whisky thema’s op de schepen van de cruisevloot. Het combineren van twee “goede” niches blijkt altijd een mooie markt. Zo ook met whisky.

Een cruise is prima geschikt om te combineren met een goede whiskytasting. Het is dan ook altijd de vraag, welke van de twee belangrijker is? Op een riviercruise bijvoorbeeld is het uitzicht toch ook van belang. Buiten de excursies in de verschillende steden en andere afleidingen mag er niet vergeten worden ook nog aan de nosing and tasting workshops bij te schuiven.

Ferries die op Engeland varen en meer besteden aan tijdverdrijf voor hun passagiers boden soms gelegenheid voor een tasting aan, vaak gekoppeld aan een minicruise naar de Engelse steden. Inmiddels lijken ze hiermee gestopt.Whiskybar notes Koningsdam vitrine

Het was dan ook een opluchting om onverwachts aan boord van de MS Koningsdam tijdens een cruisereis naar de Noorse fjorden een tasting bar tegen te komen. Natuurlijk voor de liefhebber maar hetgeen het meeste beviel was dat het niet een whisky tasting organisatie was die de tasting organiseerde. Van te voren wel even aanmelden, maar natuurlijk heel vrijblijvend.

De whisky tasting bar draagt de naam Notes en heeft een collectie van meer dan 130 labels, een klein paradijs voor de liefhebber. Onder de labels bevinden zich ook enkele zeldzaamheden, waaronder flessen voor $ 6.000,= mocht u zich daartoe geneigd voelen. De bar is volledig uitgerust, smaakprofielen zijn terug te vinden op Ipad’s en eigen proevingen kunnen ingevoerd worden.Whiskybar notes Koningsdam vitrinedetail

Een zeer deskundige whisky “sommelier” kan u een blend suggereren die bij u past. Er zijn ook verschillende kruiden en specerijen die worden gebruikt om de geur te verbeteren.

Whiskybar kruiden specerijen
Verschillende kruiden specerijen

Kortom, een zeer verkwikkende ervaring aan boord van de MS Koningsdam.
Meer over de MS Koningsdam.